LESENICA.com • Poglej temo - Lesene hiše

Lesene hiše

Lesene hiše

OdgovorNapisal/-a David » 30.3.2020 16:58

Pozdravljeni.
Ali kdo koga pozna, ki dela lesene hiše ali brunarice iz ravnih brun? Samo ravnih ker polkrožne niso dovoljene v občni.
Hvala za odgovore.
lp
Priponke
hiša iz brun.png
slika je simbolična.
hiša iz brun.png (581.44 KiB) Videno 195575 krat
Zadnjič spremenil David, dne 9.4.2020 20:02, skupaj popravljeno 1 krat.
David
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Lesene hiše

OdgovorNapisal/-a Lesko » 30.3.2020 18:14

Tesarstvo kregar iz ljubljane. Ali pa talg iz petkovca.
Lp
Lesko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Lprels » 30.3.2020 18:39

Stavbno mizarstvo in tesarstvo Prelesnik
https://www.mizarstvo-tesarstvo-prelesnik.si
Lprels
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a marjan » 30.3.2020 18:46

Delajo tudi arhtradicija, lesena hiša, brane lap, mehlin
Za te vem.
Lp
marjan
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a novinec » 31.3.2020 10:19

Dela jih velik vem za cipros d.o.o pa brunles. Mogoce tudi jelovica samo dvomim.
Lp
novinec
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 31.3.2020 12:07

Hvala za vse ponudbe in predloge. Jih bom poslal gospej ki je prosila za to vprašanje.
Havla.
Lp
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha » 9.4.2020 20:00

Živ.
Zdele berem to debato o lesenih hišah iz brun. A je to sploh mogoč da občina določ kašne brune morš uporabt? Men se to zdi čist mem... Zastopm da določjo glede tipa vesi lesene hiše, modere hiše...
lp.
miha
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a novinec » 9.4.2020 20:20

Kakor jaz vem je to res. Ne me držat za besedo.
Občine imajo te prostorske načrte kjer imajo tudi določeno kakšne naj bodo stavbe. Kot naprimer kakšen mora biti naklon strehe, pozicija hiše, vrsta hiše... Nekatere občine imajo določene celo možne barve fasade in oken... Tako da je od občine do občine odvisno kakšna so pravila.
Kot pa sem že rekel to niso stoprocentni viri. Govorim kar sam vem oziroma mislim da vem :)
lp
novinec
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 10.4.2020 12:43

Tako kot so nekje dolocene barve fasad, okna... tako imajo tukaj določeno vrsto brun. Jaz sicer nevem zakaj je to toliko pomembno okrogle ali ravne brune. Vendar tako je če hočeš graditi moraš upoštevati :)
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marjan » 18.4.2020 20:48

Pozdravljeni.
vprašanje za se ki se ukvarjate z gradnjo hiš iz brun oziroma lesa.
Mi zna kdo povedati kakšne so prednosti ali slabosti hiš iz brun? Bolje ravne ali polkrožne brune? Je to samo vizualna razlika ali ima tudi kakšen pomen? Je hiša iz brun bolj energijsko varčna kot recimo montažna hiša? In ali je kdo zna oziroma upa objaviti kje se gibljejo cene? In kaj menite da je bolje? Ravne brune, polkrožne brune, montažne, ali še vedno prevlada klasika zidano?
Hvala vsem za vse odgovore.
lp
marjan
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a novinec » 21.4.2020 19:35

Pozdravljeni.
Nisem ravno strokovnjak na tem področju vendar razlika med polkrožnimi brunami in ravnimi mislim da je samo izgled :)
Imam pa tudi sam še vprašanje. V primeru da imate hišo iz brun kakšna je notranjost? Notri oblečete v les ali preprosto zaključite s knaufom in je stvar poenostavljena? Sprašujem zato ker sem bil v eni hiši ki je bila narejena zunaj iz ravnih brun notri pa je bilo vse drugače... kot bi prišel v zidano hišo. Tako da se še sedaj sprašujem čemu te dve razliki :)
lp
novinec
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a e » 14.7.2020 13:51

David napisal/-a:Tako kot so nekje dolocene barve fasad, okna... tako imajo tukaj določeno vrsto brun. Jaz sicer nevem zakaj je to toliko pomembno okrogle ali ravne brune. Vendar tako je če hočeš graditi moraš upoštevati :)

Kakšna bo fasada, v tem primeru kakšna oblika brun opredeljuje krajinska arhihektura, njej naj bi sledila OPN in projektna dokumentacija oz. soglasodajalci.
Zakaj sem napisal "naj bi", ker temu ni vedno tako in žal imamo v Sloveniji vse sorte ... beri skoraj v vsaki vasi kakšno "cvetko" ki izstopa v negativnem smislu.
In naj kar takoj zaustavim morebitno debato, da denar lahko naredi vse ... ni res če je trden in kompetenten soglasodajalec, in nadzor na terenu, ne sam na papirju, .... še takšna zvezda ali pa multimilionar, če bo želel ekscese, jih lahko naredi v okviru arhihekturnih značilnosti v tistem kraju... ne pa kar nekaj po svoje.
Kar dober primer je Vancouver v Kanadi, ko jasno vidiš da je nekdo hotel pretiravati, a se je moral držati ene vrste brun :-)
Seveda lahko pa po vzoru Hundertasserhaus naredi "brunačuda" in pobira vstopnino za občudovalce iz celega sveta, hkrati pa polni občinsko blagajno s turistično takso :-) :-) :-) :-)
e
Administrator
Administrator

Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost