LESENICA.com • Poglej temo - Kako določiti ceno izdelku

Kako določiti ceno izdelku

kiparstvo, lesena igrala, lesene igrače, unikatni leseni izdelki iz redkih vrst lesa,...

Kako določiti ceno izdelku

OdgovorNapisal/-a novinec » 26.11.2019 20:41

Pozdravljeni.
Prosim če mi lahko pomagate pri tem vprašanju.
Ljubiteljsko se ukvarjam z lesom in izdelujem razne izdelke in unikate.
Problem imam vedno na koncu ko je potrebno postaviti ceno. Kako vi postavite ceno? Na podlagi česa postavite ceno? Si računate ure dela in na podlagi tega določite cene? Računate material in potem še malo zraven? Kakšno imate formulo za postavitev cene?
Že vnaprej najlepša hvala za odgovore.
lp
novinec
Sodelavec
Sodelavec

Re: Kako določiti ceno izdelku

OdgovorNapisal/-a Lesko » 27.11.2019 17:02

Živjo.
Jas računam tako da seštejem koliko je material potem preračunam koliko približno ur sem porabil za izdelek. Nekoč mi je en majster rekel da za ročna dela moraš računati vsaj 10 € na uro in tega se zaenkrat držim. Vse to seštejem in pridem do cene izdelka :)
Lesko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 28.11.2019 17:13

Jaz seštejem vse materiale na koncu pa kupi kakšen znanec pa rečem je že vredu pa sem na nuli ali minusu :) Delam pa za svoje veselje tako da ni to tak problem :)
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a novinec » 29.11.2019 17:04

Ja tudi pri meni je ponavadi tako da rečem že v redu in na koncu niti materiala ne računam :)
Tako da hvala za te nasvete jih bom probal upoštevati :) Pa upam da mi uspe kaj prodati ;)
novinec
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 2.12.2019 17:01

Drugače je varianta da pogledaš po koliko se prodajajo podobni izdelki in na podlagi tega določiš ceno svojemu izdelku. Najbolj važno je to da potem za to ceno stojiš saj sam veš koliko dela in truda si vložil v ta izdelek. Jes vsakemu ki reče za popust mu odgovorim da če izdelek nebi bil vreden tok mu tudi nebi dal take cene. Sepravi če prodam izdelek s popustom sem izdelku postavil previsoko ceno in plunem sam sebi v skledo :)
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha » 3.12.2019 9:51

Se popolnoma strinjam tokle je plačaj alpa s kitajske pofl naroč :) treba je stat za ceno in tko bi pol vsi bol skos hodil namest pa zdej sam da je več popusta k drge da se proda pa tut če zaston delaš pol.
miha
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 3.12.2019 23:33

Jes mislm da premalokrat cenimo svoje delo in hitro podležemo in damo nižjo ceno da konkuriramo industriji. Jes mislim da moramo držati skupaj in ceniti svoje delo in ne drug drugemu zbijati cene. Nakoncu pridemo do tega da tudi sami delamo napol zaston. Saj tega ni nikol konec bom ceneje prodal kot sosed. Nasledni sosed še ceneje... in smo tam...
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesostrugar » 25.1.2020 16:30

....KLIKNITE NA STRAN...turningforprofit...
lesostrugar
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a miha » 27.1.2020 8:43

lesostrugar napisal/-a:....KLIKNITE NA STRAN...turningforprofit...

Hvala ti za to informacijo
miha
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Unikatni izdelki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov