LESENICA.com • Poglej temo - Omara za pralni in sušili stroj

Omara za pralni in sušili stroj

Arhitektura, tehnične lastnosti, rešitve, zaščita, ekologija.

Omara za pralni in sušili stroj

OdgovorNapisal/-a David » 30.4.2020 19:43

Pozdravljeni.
Namen imam narediti omaro za pralni in sušilni stroj tako da bosta eden na drugim. Na kaj moram biti pozoren? Koliko prostora potrebujeta stroja ob strani in zgoraj zaradi zračenja in vibracij? Kakšen nosilec priporočate za nosilnost vrhnjega stroja? Ali zadaj zapreti z hrbtiščem ali je bolje pustiti čim bolj zračno?
Spodaj bo seveda pralni stroj zgoraj pa sušilni.
Že vnaprej hvala za nasvete.
lp.
David
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Omara za pralni in sušili stroj

OdgovorNapisal/-a Lesko » 1.5.2020 18:08

Pozdravljen.
Jaz imam doma enako narejeno stroj nad strojem. Omaro sem naredil sam in sicer iz iverala 19 mm zadaj nisem popolnoma zapiral da je bolj zračno. Gledal sem da imata stoja okrog in okrog vsaj po 2 cm prostora. Zaradi tresljajev in zračenja. Pregrado vmes pa sem ojačal z L profilom 50 x 50 mm in zaenkrat (že par let) drži :)
Pozoren pa je seveda treba biti da je stroj res lepo uravnan da je čim manj treslajev.
lp
Lesko
Sodelavec
Sodelavec

Re: Omara za pralni in sušili stroj

OdgovorNapisal/-a novinec » 4.6.2020 21:13

Pri nas doma imamo nekaj podobnega kot je opisal lesko. Le da sem naredil pri zgornjem stroju na pregradi spredaj "ograjco" 4 cm toliko da je malo robu da je bol sigurno da stroj ostane v omari :)
Sem pa te videl da imajo samo okvir omare stroja pa sta postavljena druv na drugeva vmea pa imata samo neko podlogo.
Lp
novinec
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Notanja oprema

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov