LESENICA.com • Poglej temo - Kompresor

Kompresor

Oprema za predelavo lesa: žage, kombinirke, stiskalnice, ...

Kompresor

OdgovorNapisal/-a novinec » 9.4.2020 20:15

Pozdravljeni.
Ali mi lahko pomagate prosim z nasveti. Namreč imam kompresor 24l. Problem imam ko barvam z pištolo da je dejansko premalo močan. Ker se ukvarjam s tem samo za hobi ne bi kupoval profi variante. Tako da če mi zna kdo povedati koliko velik kompresor naj kupim da bom z njim lahko normalno barval? Moram paziti še na kaj? Ali je dosti samo da ima dosti velik zalogovnik?
Hvala za vse odgovore.
lp.
novinec
Sodelavec
Sodelavec

Re: Kompresor

OdgovorNapisal/-a David » 10.4.2020 17:44

Pozdravljen
Pomembno pri kompresorju ni ravno toliko koliko ima rezerva kot pa to koliko ima pretoka zraka. Lahko ima majhen nezervar in če ima vrlik pretok zraka lahko normalno delate. Sam imam sicer 100 l kompresor in delam lahko brez problrmov. Koliko ima pretoka pa nebi vedrl iz glave.
Upam da vam je prišla kakšna informacija prav
Lp
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marjan » 11.4.2020 11:15

Jaz svetujem iz mojih izkušenj da je kompresor vsaj 100l. Ker mene osebno moti da mi skos ropota zraven. Z tako velikim pa delaš dokaj normalno in ga ne polni skozi.
Lp
marjan
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a novinec » 15.4.2020 19:25

Hvala za nasvete :)
Sem dobil enega v test :) Abac 100l če bom zadovoljen imam pa možnost da ga odkupim, ker gospod ne rabi tako velikega.
Nisem si mislil da mi bo kdo iz tega portala poslov zasebno sporočilo in mi to ponudil :) Imam tudi jaz srečo zgleda v življenju :)

lp.
novinec
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 23.4.2020 20:10

Pozdravljeni.
Sedaj imam pa še sam problem s kompresorjem...
Imam 100l kompresor abac. Dela vse normalno kot mora le da se mi dozdeva da se izredno hitro sprazni če ga ne uporablajm.Recimo da ga napolni polnega naslednji dan pa je že prazen... Včasih je to držalo malo dlje. Problem pa je ker sem preverjal in nikjer ne najdem kje bi spušalo. Je možno da spušča kje kaka dihtenga ali je možno ko smo regulirali pritisk da smo ga malo povečali daje to narobe? bi morali zmanjšati nazaj?
Hvala za vse odgovore.
lp
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha » 25.4.2020 8:06

Živ
Če ti je prej delu mogoč res probi mal zmanšat če bo pol bol. Drgač pa prever ventil al je slabo zaprt. Drgač pa prever mal dihtnge če so preperete.
Načeloma nebi smeu nasledn dan bit prazn.
lp
miha
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a marjan » 25.4.2020 20:36

Če gre to za kak starejši kompresor je popolnoma možno če ste povečali pritisk da so tesnila začela malo spuščati... leta naredijo svoje. Lahko spuščajo čisto po malem zato mogoče sploh ne opazite dejstvo pa je da nekje mora spuščati ;) Poskusite malo zmanjšati pritisk oz. bare. Če pa potrebujete toliko barov pa mogoče razmislite o enem večjem servisu in menjavo tesnil.
lp
marjan
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 27.4.2020 22:35

Hvala za vse nasvete sem si stvar med prazniki malo bolj ogledal in ugotovil da so tesnila res že malo dotrajane. Pušča pa res počasi tako da se ne opazi. Bo en servis potreben pa bo bolje :)
Lp.
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Uroš Škantar » 19.5.2020 4:53

Pozdravljeni!
Naše podjetje Prochrom comp se ukvarja z servisom kompresorjev že več kot 25 let.
Smo zastopnik za znamke Abac, Alup, Mgf, Omi, Gav, popravljamo pa tudi kompresorje vseh ostalih znamk. Na zalogi imamo vse dele za zgoraj omenjene znamke, tako, da vam lahko svetujemo, kako odpraviti napake, dele pošljemo po pošti, seveda pa hodimo tudi po terenu.
Glede mini puščanj uporabljamo ultrasonično prisluškovalno napravo, drugače pa milnica vedno pokaže, kje kompresor ali cevovod pušča.
Vabim vas na ogled naše strani:
https://www.prochrom-comp.si/prodajni-p ... in-oprema1
Lahko me tudi direktno vprašate na
Uros.skantar@prochrom-comp.si
Ali 040 376 637
Z veseljem vam svetujemo pri izbiri kompresorja, prav tako vaš stari kompresor odkupimo po sistemu staro za novo.

L.p.
Uroš Škantar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a David » 20.5.2020 20:41

Uroš Škantar pa je možno da je začel spuščati zaradi prevelikega pritiska? Da sem naredil narobe ko sem nastavljal bare?
Kje se kaj gibljejo cene servisov za tak kompresor? (abac 100l)
lp
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Uroš Škantar » 24.5.2020 9:14

Uroš Škantar pa je možno da je začel spuščati zaradi prevelikega pritiska? Da sem naredil narobe ko sem nastavljal bare?
Kje se kaj gibljejo cene servisov za tak kompresor? (abac 100l)
lp

Pozdravljen!
Vsak kompresor je varovan z varnostnim ventilom, ki, če funkcionira, ne dovoli kompresorju v previsok pritisk. Na 10 barskem kompresorju je ponavadi 11 barski varnostni ventil, kar je v večini skrajna meja za enostopenjske kompresorje.
Pri samih tesnilih pa se rado zgodi, da kdaj pa kdaj kakšno spusti. To ni nič posebnega, zamenjamo slabo tesnilo, pretesnimo navoj in spet bo vse ok.
Glede cene servisa pa je takole.
Za vsak model kompresorja obstaja set tesnil, v katerem so vsa tesnila. Cene so odvisne od velikosti glave in se gibljejo med 10€ za najmanjše, pa do 50€ za največje.
Cena olja za liter je malo več kot 10€, v 100l kompresor gre običajno 1 liter.
Zračni filtri pa so med 5 in 15€.
Za navaden servis običajno računamo 1 uro.
Ker so kompresorji magnet za umazanijo, ga očistimo in če je treba tudi operemo z visokotlačnim čistilnikom.

L.p.
Uroš Škantar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a David » 24.5.2020 19:47

Najlepša hvala za ta natančen odgovor.
Samo še to če vam ni odveč napisati koliko pa računate delo? Oziroma koliko imate ceno za uro dela?.
lp
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Uroš Škantar » 25.5.2020 5:26

Živjo!
Cena 1 ure v delavnici pride 27€ + ddv. Terenska ura pa 37€ + ddv.
L.p.
Uroš Škantar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a novinec » 21.6.2020 17:06

Pozdravljeni.
Mi zna kdo povedati kako pogosto se delajo servisi na kompresorju? na eno leto dve... ? Glede na to da nima števca ne gre na delovne ure.
Hvala za odgovore.
lp
novinec
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Uroš Škantar » 6.7.2020 9:13

novinec napisal/-a:Pozdravljeni.
Mi zna kdo povedati kako pogosto se delajo servisi na kompresorju? na eno leto dve... ? Glede na to da nima števca ne gre na delovne ure.
Hvala za odgovore.
lp

Pozdravljen!
Olje na batnih kompresorjih naj bi se po priporočilih proizvajalca menjalo 1x letno, ali na določenih urah za določene modele. Pri manjših kompresorjih, ki imajo manj olja se menja na vsakih 100 ur, pri največjih batnih pa na 500 ur.
Zračni filter se očisti ali po potrebi zamenja.
L.p.
Uroš Škantar
Novinec
Novinec

Naslednja

Vrni se na Strojna oprema

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost