LESENICA.com • Poglej temo - Osebno dopolnilno delo, sp., popoldansko obrt...

Osebno dopolnilno delo, sp., popoldansko obrt...

Naredi sam. Les moj hobi.
Skrivnosti dela na stružnici, male skrivnosti velikih mojstrov, nasveti za začetnike ...

Osebno dopolnilno delo, sp., popoldansko obrt...

OdgovorNapisal/-a novinec » 30.11.2019 11:16

Pozdravljeni.
Ljubiteljsko se ukvarjam z lesam. Sedaj pa me zanima ker bi rad tudi kaj prodal kaj je najbolje. Ali osebno dopolnilno delo ali sp. ali popoldansko obrt... Malo sem gledal osebno dopolnilno delo ker ne delam veliko in posledično imam manj izdelkov za prodajo. Kaj svetujete? Ima kdo že to osebno dopolnilo delo? Ali spada to moje delo z lesom pod to? Ali je bolje odpreti sp....
novinec
Sodelavec
Sodelavec

Re: Osebno dopolnilno delo, sp., popoldansko obrt...

OdgovorNapisal/-a David » 30.11.2019 20:11

Pozdravljen.
Jaz imam odprto osebno dopolnilno delo kar mi čisto zadošča glede na moje potrebe. Ja izdelovanje lesenih izdelkov lahko delaš na odd. Je pa v tem prednost da tisti mesec ko prodajaš kupiš vrednotnico in to je to. če kateri mesec ne boš prodajal nimaš nobenih stroškov. Na pol leta pa moraš v vsakem primeru oddati poročilo fursu. Za popoldansko obrt in sp. ti pa ne znam svetovati.
lp.
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a novinec » 1.12.2019 21:49

Aha to bi bilo pol mogoče tudi zame. Kako pa je s plačili je kakšna meja koliko lahko zaslužiš? Rabiš računovodski servis? Kako je potem z dohodnino?
novinec
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 2.12.2019 16:56

Na pol leta lahko zaslužiš tri povprečne mesečne plače to je omejitev. Nerabiš nobenega računovodskega servisa vse delaš z vrednotnicami. Tisti mesec ko prodajaš kupiš vrednotnico drugače pa nimaš stgoškov. Z dohodnino je pa tako da ko javiš fursu mesečni zaslužel ti od zneska odštejejo 10 procentov( to imaš ga stroške) potem pa 25 procentov od ostalega vzamejo za dohodnino in vse ostalo. Kar ostane pa je zaslužek
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a novinec » 2.12.2019 22:08

Kako pa je z računi?
Kje pa to lahko vse uredim? Rabim kakšne papirje sabo?
novinec
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 3.12.2019 23:38

Račune lahko pišeš tudi naroke. Važno je da vsebuje vse podatkeki ti ob sklenitvi razložijo kaj vse more pisati. Potem pa je samo važno da pišeš zaporedne številke računov. Konec meseca pa pošleš obrazec zaslužka fursu( obrazec je na netu) tako da še država mal zasluž na tvoj račun;)
Urediš lahko vse na upravni enoti. Sabo potrebuješ davčno in osebni dokument. Mislim da je to vse kar potrebuješ
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha » 5.12.2019 14:21

Sosed je mel isto tole osebno dopolnilno delo da je vidu al mu bo posu zlaufu al ne pol k je pa vidu da mu to gre je šu pa na s.p. poznam več takih primerov k tko probajo ker majo tko mn stroškov če jim ne rata. Dobra odskočna deska
miha
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a marjan » 8.12.2019 20:01

Tudi sam imam odd in je prav dobro če se ukvarjaš ljubiteljsko in hočeš zraven zaslužiti kak evro. Imam pa prijatle ki so ravno tako začeli z odd sedaj pa imajo sp. Ali d.o.o tako kot je bilo rečeno dobra odskočna deska.
marjan
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Lesko » 9.12.2019 9:44

Ali se na odd lahko tudi montira omare oz. Sestavlje kuhinje...?
Lesko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 9.12.2019 18:02

Kakor jaz vem lahko delaš tudi montaže z odd. Lahko tudi vrtna opravila, manjša popravila, nabiranje gob, borovnic... Je kar nekaj stvari katere se da delati na odd.
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Alessio » 30.10.2020 20:37

Pozdravljeni !

Tale forum je top. Veliko koristnih informacij najdeš. Mene pa zanima kaj pravite na to zadevo ?

https://3298ezmz6mmdhs4uzlli4lj2xo.hop.clickbank.net/

Lep in prijeten dan vam želim.
Alessio
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a David » 31.10.2020 9:47

Pozdravjeni.

Smo veseli da pride forum prav in da so v njem koristne informacije :)
Glede prispevka pa. Sam sem mnenja da je vse mogoče in z pozitivno voljo je možno narediti vse. Ne gre nič iz danes na jutri vendar je potrebna vstrajnost in ne smeš obupati. Pri nas je mogoče malo težje začeti saj naš trg še ne ceni dobrih izdelkov vendar se še vedno raje obrnejo na cenješe stvari ala kitajska... Vendar se stanje izbolšuje.
Zato je ta prilika z odprtjem ODD dober začetek saj ni praktično stroškov se pa že lahko pokaže s tem ali bo posel uspel in ali je zanimanje.
Je neka stroškov ko ti pobere država procente vendar je veliko lažje saj ti vzame od tega kar si že dobil in ti ni potrebno vlagati vnaprej kot na primer računovodstvo....
lp.
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a David » 31.10.2020 13:31

Tukaj je malo razloženo če koga zanima ODD.

Osebno dopolnilno delo
Pri osebnem dopolnilnem delu (ODD) gre predvsem za občasna dela pomoči v gospodinjstvu in njim podobna dela ali druga manjša dela, nabiranje gozdnih sadežev in zelišč ter izdelovanje izdelkov domače in umetne obrti. ODD je lahko odlična priložnost za testiranje poslovne ideje posameznika, ki se lahko razvije v obetaven posel, ali pa pomeni dobrodošel dodatni zaslužek k dohodkom posameznikov in njihovih družin.
Celoten članek dobite na spodnji povezavi

https://evem.gov.si/info/razmisljam/nac ... ilno-delo/
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha » 31.10.2020 18:31

Alessio napisal/-a:Pozdravljeni !

Tale forum je top. Veliko koristnih informacij najdeš. Mene pa zanima kaj pravite na to zadevo ?

https://3298ezmz6mmdhs4uzlli4lj2xo.hop.clickbank.net/

Lep in prijeten dan vam želim.

Zanimiu prispevk. Možn je vse le v pravo smer morš it in bit real pa je vse mogoč.
Vsak ki dobr in kvalitetn dela ma velke možnosti do uspeha. Je pa tko vse velke firme so ble ekrat na začetku in niso ble kuj tok velke k zdej... z mal truda pa gre ;)
miha
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov