LESENICA.com • Poglej temo - Talne obloge

Talne obloge

Arhitektura, tehnične lastnosti, rešitve, zaščita, ekologija.

Talne obloge

OdgovorNapisal/-a ivan_66 » 6.12.2017 10:01

Zdravo,
Zanima me kakšne imate kaj izkušnje glede nakupa pvc vinila. Gledam talne obloge in sem pri Hotenjki zasledil dobro ponudbo - https://www.hotenjka.si/ Je mogoče že kdo kaj kupoval pri njih?
ivan_66
Novinec
Novinec

Re: Talne obloge

OdgovorNapisal/-a David » 19.8.2019 20:51

Pozdravljeni,
tudi mene zanima, če ima kdo izkušnje s pvc vinil ploščami.
Trenutno imam laminat, nad katerim sem zelo razočaran (se napihuje, bledi ...).
Zanima me, kakšen način polaganja vinila je boljši - lepljenje ali sestavljanje na klik?
O vinilu se nameravam pozanimati v Kemoplastu in Les3. Ima kdo še kakšen predlog, kje se splača pogledat, da znajo dobro svetovat in imajo normalno ceno?
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Lesko » 1.10.2019 6:30

Jaz imam vinil plosce na klik sistem in sem zelo zadovoljen.
Pravijo da je v primeru poskodb bolse lepljen saj ga pogrejes s fenom in zamenjas plosco. Pri klik sistemu je to malo tezje saj je treba do poskodovane plosce vse podreti. Sem se pa odlocil za klik sistem saj ce imas raven estrih nerabis dajati izravnalne mase in ni potrebno brusenja podna. Da se samo podloga in nanjo polozi vivil :D
Kupil pa sem ga v les3 :)
Lesko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Lesko » 1.10.2019 6:30

Jaz imam vinil plosce na klik sistem in sem zelo zadovoljen.
Pravijo da je v primeru poskodb bolse lepljen saj ga pogrejes s fenom in zamenjas plosco. Pri klik sistemu je to malo tezje saj je treba do poskodovane plosce vse podreti. Sem se pa odlocil za klik sistem saj ce imas raven estrih nerabis dajati izravnalne mase in ni potrebno brusenja podna. Da se samo podloga in nanjo polozi vivil :D
Kupil pa sem ga v les3 :)
Lesko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 1.10.2019 21:08

Midva sva se nakoncu odlocila za vinil na klik sistem saj po ugotovitvah da bi mogla brusiti poden in bi se kadilo... sva pa tudi pomislila kako bo ker imava temnejsi poden ce bi dala lepljen vinil ki pravijo da ga s fenom pogrejes in zamenjas kako bi se obnasal gledenato da nama sonce segreje skozi sipo tla tako da nemores stati tam. Bi se verjetno zacel vihati oziroma popusati lim. Tako da sva bol zazihr vzela klik sistem
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha » 6.10.2019 19:32

Živ
Pr ns mamo po polovici hiše parket polovico pa vinil. Oba se zelo dobro obneseta edino na parketu se mogoče bol poznajo poškodbe
lp
miha
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Lesko » 7.10.2019 21:14

dobro je pa prednost parketa da se ga da zbrusit vinil plošč pa ne :D :D
Lesko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 28.10.2019 20:47

Kot sem že rekel sva vzela vinil plošče in sicer reliefne zelo sva zadovoljna in tudi občutek, ko hodiš bos po njem je dober.Občutek je veliko toplejši od laminata, verjetno pa parket daje še bolj topel občutek. Ima pa vinil še en velik plus ni ves lisast kot prej laminat :D
David
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Lesko » 29.10.2019 6:34

Kako se pa obnese ta reliefni vinil? Ce se kej polije alpa moja bi zih prasala kako se to puca :D
Lesko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a David » 29.10.2019 22:20

Reliefen vinil se obnese zelo dobro. Kot sem že napisal je prijetno hoditi bos. Kar se pa tiče čiščenja in vsega je pa povsem enako kot pri gladkih. Še vseeno ni toliko reliefa da bi motilo pri čiščenju. Meni je top :)
David
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Notanja oprema

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov